Een Passie voor Wijn, Een Beleving voor U.

Moules Marinières

Geplaatst op

Moules Marinières (Mosselen) inclusief ingrediënten en gedetailleerde bereiding:

Ingrediënten

  • Verse mosselen: 2 kg
  • Olijfolie: 2 eetlepels
  • Boter: 30 gram
  • Sjalotten: 2, fijngehakt
  • Knoflook: 2 teentjes, fijngehakt
  • Droge witte wijn: 250 ml (bijv. Muscadet)
  • Verse peterselie: 1 bosje, fijngehakt
  • Verse tijm: 2 takjes
  • Laurierblad: 1
  • Zwarte peper: naar smaak
  • Zout: naar smaak (voorzichtig, mosselen zijn al zout)

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    1. Spoel de mosselen grondig onder koud stromend water. Verwijder eventuele baarden (de draadvormige structuren) en gooi mosselen weg die gebroken zijn of niet sluiten wanneer je erop tikt.
  2. Sjalotten en knoflook bakken:
    1. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur.
    2. Voeg de fijngehakte sjalotten en knoflook toe en bak tot ze zacht en doorschijnend zijn, ongeveer 5 minuten.
  3. Mosselen koken:
    1. Voeg de witte wijn, tijm en het laurierblad toe aan de pan en breng het mengsel aan de kook.
    2. Voeg de mosselen toe aan de pan, dek de pan af met een deksel en kook de mosselen op hoog vuur tot ze opengaan, ongeveer 5-7 minuten. Schud de pan af en toe zodat de mosselen gelijkmatig gaar worden.
  4. Afmaken:
    1. Verwijder de tijm en het laurierblad.
    2. Strooi de fijngehakte peterselie over de mosselen en roer voorzichtig door.
    3. Breng op smaak met zwarte peper en indien nodig een klein beetje zout.
  5. Serveren:
    1. Serveer de mosselen direct uit de pan in diepe borden of kommen.
    2. Schep wat van het kookvocht over de mosselen voor extra smaak.
    3. Serveer met knapperig stokbrood om het heerlijke kookvocht op te soppen.

Wijn tip

Serveer dit gerecht met een glas droge witte wijn, bij voorkeur een Vermentino, voor de beste smaakcombinatie.

Bon appétit!

Geplaatst in Wijn & Spijs

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by Le Petit Vin