Een Passie voor Wijn, Een Beleving voor U.

Ossenhaas met Rode Wijnsaus

Geplaatst op

Ossenhaas met Rode Wijnsaus, inclusief ingrediënten en bereiding:

 Ingrediënten
– 200-250 gram ossenhaas per persoon
– 1 eetlepel olijfolie (15 ml)
– 1 eetlepel boter (15 gram)
– 1 middelgrote sjalot (50 gram), fijngesnipperd
– 120 ml runderbouillon
– 120 ml droge rode wijn (bijv. Bordeaux)
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1.Voorbereiding:
– Haal de ossenhaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (ongeveer 30 minuten).
– Kruid de ossenhaas aan beide zijden met zout en peper.

2.Vlees bakken:
– Verhit de olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
– Voeg de ossenhaas toe aan de pan en bak deze aan beide zijden bruin, ongeveer 4 minuten per kant voor medium-rare. Verleng de baktijd indien nodig voor een andere gaarheid.
– Haal de ossenhaas uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

3.Saus bereiden:
– Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht en doorschijnend zijn, ongeveer 2-3 minuten.
– Voeg de rode wijn toe en breng aan de kook, schraap eventuele aanbaksels van de bodem van de pan met een houten lepel.
– Voeg de runderbouillon toe en laat het mengsel sudderen totdat de saus met ongeveer de helft is ingedikt, ongeveer 5-7 minuten. Roer regelmatig.

4. Serveren:
– Snijd de ossenhaas in dikke plakken en leg op borden.
– Giet de rode wijnsaus over de ossenhaas en serveer onmiddellijk.

Wijn tip
Serveer dit gerecht met een glas droge rode Bordeaux wijn voor een perfecte smaakcombinatie.

“Bon appétit”

 

Geplaatst in Wijn & Spijs

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by Le Petit Vin