Een Passie voor Wijn, Een Beleving voor U.

Quiche Lorraine

Geplaatst op

Quiche Lorraine, inclusief ingrediënten en bereiding:

 Ingrediënten

– 1 kant-en-klare quichebodem (of bladerdeeg)
– 200g spek, in blokjes
– 1 ui, fijngesneden
– 100g geraspte kaas (bijv. Gruyère of Emmentaler)
– 3 eieren
– 200ml room
– Zout en peper
– Verse peterselie (optioneel)

Bereidingswijze

1. Voorverwarmen:
– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Voorbereiden van de bodem:
– Bekleed een quichevorm met de quichebodem en prik er gaatjes in met een vork om luchtbellen te voorkomen.
– Bak de bodem 10 minuten voor in de oven.

3. Spek en ui bereiden:
– Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes knapperig.
– Voeg de fijngesneden ui toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.

4. Vulling toevoegen:
– Verdeel het spek-ui mengsel over de voorgebakken quichebodem.
– Bestrooi het spek-ui mengsel met de geraspte kaas.

5. Eimengsel bereiden:
– Klop de eieren los in een kom en voeg de room toe.
– Breng op smaak met zout en peper.
– Giet het eimengsel voorzichtig over de spek, ui en kaas in de quichevorm.

6. Bakken:
– Bak de Quiche Lorraine in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt.

7. Serveren:  Garneer met verse peterselie indien gewenst.

Wijn tip
Serveer deze Quiche Lorraine met een glas volle, romige Chardonnay Blanc.

“Bon appétit !”

Geplaatst in Wijn & Spijs

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by Le Petit Vin