Een Passie voor Wijn, Een Beleving voor U.

Tarte Tatin

Geplaatst op

Tarte Tatin, inclusief ingrediënten en bereiding:

 Ingrediënten

– 6-8 appels (bijvoorbeeld Jonagold of Granny Smith)
– 150g suiker
– 50g boter
– Bladerdeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
– Citroensap
– Kaneel
– Optioneel: vanille-ijs of slagroom om te serveren

Bereidingswijze

1. Appels voorbereiden:
– Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in parten.
– Besprenkel de appelparten met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.

2. Karamel maken:
– Verwarm de suiker op laag vuur in een ovenbestendige pan of Tarte Tatin vorm tot het smelt en goudbruin karameliseert.
– Voeg de boter toe aan de karamel en roer goed door.

3. Appels in de pan:
– Leg de appelparten mooi in de karamel in de pan en bestrooi met wat kaneel.

4.Bedekken met bladerdeeg:
– Bedek de appels met het bladerdeeg en stop de randen van het deeg langs de binnenkant van de pan.

5.Bakken:
– Bak de Tarte Tatin in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius tot het deeg goudbruin en knapperig is, ongeveer 25-30 minuten.

6. Serveren:
– Haal de Tarte Tatin uit de oven en laat deze even rusten voordat je deze omkeert op een serveerschaal.
– Serveer de Tarte Tatin warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom.

Wijn tip
De feestelijke bubbels en frisheid van Champagne passen perfect bij dit zoete appeltaartje.

Bon appétit!

Geplaatst in Wijn & Spijs

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by Le Petit Vin